Fons tronja

Avui estem millor. Demà?

Dia de reflexió:

Ja s’ha acabat la campanya electoral, segons la llei. Avui toca reflexionar. A veure:

Això del “procés”, com ha anat?. Molt bé. Veig per tot arreu gent discutint de política, a la feina, al carrer, al bus… segons la falca publicitària del PP fins i tot a les famílies per Nadal. I això és bo i sa. Això és la democràcia. Cada ciutadà un polític amb opinió sobre els afers col·lectius, sobre com vol que sigui la societat on viu, i expressant amb llibertat i respecte pels demés els seus punts de vista. És la dictadura la que pregona “no parlem de política”, “nen no et fiquis en política”. Són els del “estoy en política para forrarme” els que molesta que la gent es manifesti i fins i tot que pugui opinar i votar sobre tot.

Sí, el “procés” ha despertat la participació activa de la gent en la política. Primer va ser la societat civil en una mobilització que ha quallat en l’actual onada independentista. Més tard la reacció dels partidaris de una Catalunya integrada a Espanya, que fins fa poc no necessitaven manifestar-se perquè eren convençuts que no els calia fer res per mantenir el seu domini. Ara tot és discuteix.

Es tracta de defensar idees i projectes, no de destruir l’adversari a través d’aïllar, ignorar o tancar-lo a la presó. Als únics que cal aïllar són aquells que pregonen i practiquen la destrucció de qui no pensa com ells, als enemics de la democràcia.

Vist així el “procés” ha estat molt positiu. Vis com es comporta l’Estat ens queda molta feina.  Seguim.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s