Quant val un Pàmies?

Quant estàs disposat a pagar per una obra d’art? Deixa de banda el mercat. Quant val per a tu aquesta o aquella obra? En el cas de la literatura això està normalitzat: a deu cèntims la pàgina, 140 pàgines = 14€.

I per l’autor? Depèn de quants exemplars es venguin. És l’art en el temps de la reproducció tècnica. És el mercat. No el pots deixar de banda.

Jo per aquest Pàmies hagués pagat més. Segur. I això que no em va durar res. El vaig llegir en un plis-plas, potser perquè el paisatge em resultava familiar. I es torna a llegir, igual que una pintura que no et canses de veure i de mirar si hi descobreixes coses noves. Detalls que en modifiquen el significat que li havies donat en primera lectura. Colors que amb el temps perden intensitat. Retornar-hi després d’altres lectures que il·luminen el context…

L’art deu ser això. Expressar en una obra els sentits i els sentiments compartits per altres que no troben les paraules, figures, colors, tons… per comunicar-los i/o compartir-los. O senzillament que no havien valorat l’interès de la seva experiència. No pot ser si l’obra no parla de referents comuns o coneguts. Però tampoc pot ser si la visió particular no es correspon amb una vivència social.

Gràcies Pàmies per portar l’art per gavardina.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s