Jo hauria votat FRANCO, però…

Soc d’esquerres. Si voleu “roig”, “comunista”, “igualitari”, “republicà”… d’allí que sigui radicalment “solidari”, “internacionalista”, “humanista”, “demòcrata”, “positiu”, “feminista”, contrari a les “retallades” socials, favorable a “l’autogestió”, a la plena “ciutadania”, a la “justícia”…

Per tot això el 26 de maig, a les eleccions europees vaig tenir uns quants dilemes. Com saber quina organització havia de votar, al “Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya” o al “Partit Comunista del Poble de Catalunya”? PCTC o PCPC?  O potser la solució era votar al “Movimiento Corriente Roja”?

Potser es tracta d’actitud i calia votar “Izquierda en Positivo”. Posats a votar en positiu l’alternativa també podia ser “Solidaridad y Autogestión Internacionalista”, però em feia dubtar la “Coalició per una Europa Solidària”. En realitat s’hauria de votar per un objectiu concret, però no tenia clar si es tractava de votar “Per un Món Més Just”, per la “Igualtat Real” o per un de més concret: “Recortes Cero-Los Verdes”. Tampoc s’havia de descartar un vot que em definís millor, però quin: “Partido Humanista”, “Foro de Ciudadanos”, “Alternativa Republicana” o “Iniciativa Feminista”?

Sort que d’entrada vaig descartar “Actúa”, no podia confiar en qui em donava ordres fins i tot abans que els votés. I encara menys “Contigo Somos Democràcia”, seria acceptar un xantatge, com no els he votat ja no són democràcia?

Clar que també n’hi havia que m’havien descartat a mi: “Extremeños Prex Crex” i “Andalucia Por Si”. Gràcies. No me’n fio dels enganxifosos, per això vaig descartar “MIEL (Movimiento Independiente Euro Latino)”.

Dins aquest panorama “Pirates de Catalunya” no semblen tan pirats.

Vaig entrar al col·legi electoral segur que trobaria una opció a qui votar que em representés. Vaig recollir totes les paperetes i vaig tornar a casa per estudiar quina era la millor opció… Les vaig separar per definició ideològica. Les vaig apilar per principis que intentava jerarquitzar. Les vaig ordenar per accions que calia prioritzar. No us ho creureu però no he tornar a sortir de casa. I encara no ho tinc clar.

No dec ser l’únic perquè em sembla que cap d’aquestes candidatures ha tret cap diputat. Però m’he quedat convençut que hi ha un munt gent que pensa com jo. Tenen principis magnífics, objectius nobles, ideologies precises i, com jo, mai l’encerten.

Potser haurien obtingut més vots presentant-se com a “Front Antifeixista Col·laboratiu”, FRANCO.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s