#He Too

Aquesta setmana es corre a Montmeló el gran premi d’Espanya de Fórmula 1. Però hi faltarà un dels espectacles més tradicionals: Joan Carles de Borbó. Els assistents que per la seva feina o càrrec públic els tocava viure per primer cop de prop la visita de l’ex-monarca al circuit ho explicaven impactats. Hem de suposar que els habituals ja ho trobaven natural.

Foto: Ana Zoe Mari (2012)

El dia de la carrera la principal preocupació dels responsables de seguretat i protocol de la Casa Reial era que Joan Carles no coincidís amb las “xiques del paddock”, les omnipresents hostesses amb uniformes minimalistes que acompanyaven als guanyadors fins al podi de la F1, on més d’un cop Joan Carles va ser l’encarregat d’entregar els premis. S’expliquen corredisses i formació de cadenes de segurates per separar el rei de les noies que, si calia, eren amagades o desallotjades. I ell buscant-les per tot arreu amb la mirada. Res temien més a la Casa Reial que Joan Carles arribes a tenir a mà a aquelles noies el dia de la carrera. Per extensió hem d’entendre que a qualsevol noia en qualsevol lloc.

L’escena ens dibuixa un ser depravat incapaç de controlar la seva addicció al sexe. Un amic de l’ex-rei ha calculat que ha estat amb més de 1.500 dones. Ho dona per bo una periodista que ha fet seguiment habitual de les activitats de l’ex-rei, dins i fora d’Espanya, i ha biografiat a la Reina Sofia. Un general retirat i rebotat eleva la xifra a 5.000. Utilitza com a font primària els serveis secrets franquistes que feien seguiment de l’educació i la formació militar del jove príncep i redactaven informes detallats, any rere any, de les dones amb que s’allitava.

Aquests dies s’han remogut els casos més coneguts: actrius, presentadores de TV, dames d’alta societat… les diverses reclamacions de paternitat aturades per la justícia… els escabrosos casos d’una model llançada a l’aigua des d’un iot o la misteriosa mort d’una actriu embarassada… Una actriu italiana ha explicat la seva experiència quan Joan Carles li va fer una proposta sexual i ella el va rebutjar. Acte seguit es va trobar amb un membre del seguici reial fent-la reflexionar sobre si era conscient que estava rebutjant al Rei d’Espanya.

No és un Don Joan, no és un gran seductor. Estem davant d’un senyor que es creu amb “dret de cuixa”, o pitjor que actua com si el tingués. Un depredador sexual de manual, però amb tot un aparell d’estat al servei de la seva acció criminal. Havent viscut el “me too” és difícil d’entendre que hores d’ara algunes de les 5.000, 1.500 o les dones que siguin, no hagin fet públic el context en que van accedir a allitar-se amb aquest “senyor”.

Però el pitjor no és el menyspreable personatge. El que resulta insuportable és que al seu voltant hi ha una cort d’amics i aduladors, però també una munió de funcionaris públics i de polítics que no només han estat al cas dels fets, sinó que hi han col·laborat activament i/o passiva. Tot un règim polític que va enterrar l’ètica i la moral en una cuneta i proclama: “aquí no se juzga a instituciones, se juzga a personas”. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s