Tens foc? Així és com morirem tots

Un jove s’espera a la porta del supermercat amb un peu a la vorera i l’altre al carrer. Porta la mascareta encaixada a la barbeta i fuma. Ja deu fer una estona doncs li queda menys de la meitat de la cigarreta. Una parella, també jove, ve per la vorera. La noia passa de llarg però el noi s’atura i demana al primer jove: “tens foc?”.

La pregunta és més que pertinent vista la situació. El fumador comença una operació de cerca i captura per les butxaques del seu vestit, un i un altre cop. Finalment localitza l’encenedor al pantaló i amb certa dificultat aconsegueix treure’l després d’una lluita ferotge amb l’estretor del vestit. Amb un gest pre-covid19 li atansa l’encenedor al demandant en comptes d’encendre’l ell mateix i evitar el contacte entre desconeguts.

L’aspirant a fumador rasca i rasca la pedra fins a mitja dotzena de cops, però sense èxit. L‘encenedor no s’encén. El fumador recupera l’estri i ho intenta ell mateix. Un, dos, tres… fins a vuit cops rasca la pedra sense èxit. Llavors entra en joc la tradició, la solució de tota la vida. Es treu la cigarreta de la boca i li entrega a l’aspirant. Aquest la recull amb dos dits de la mà del generós desconegut, l’apropa a la seva cigarreta sense encetar i aspira amb fruïció. Un, dos tres cops fins que les dues cigarretes cremen alhora. Mentre amb una mà torna la cigarreta mig consumida al seu propietari amb l’altra es treu la cigarreta pròpia de la boca mentre educadament diu: “gràcies”.

Jo esperava que el següent pas fos intercanviar-se els telèfons, per si en els pròxims dies algun dels dos dona positiu de coronavirus poder-se avisar l’un a l’altre, però estranyament no ho van fer i el flamant fumador va seguir vorera avall. Estava pensant que els faltava informació quan una parella va sortir del supermercat i van saludar al jove fumador que els esperava… amb un parell de cops de colze. Tot plegat resulta difícil d’entendre i així és com morirem tots.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s