Ferran, t’hem perdut per sempre

Ens vam reunir per acomiadar-nos un quants amics i coneguts. Anàvem tots amb mascaretes. Per tu això no hauria estat problema, et vas passar la vida esbrinant què hi havia darrera la mascara que tots portem posada, sempre. I així vas anar construint una visió del món i el seu funcionament que va superar unes quantes proves de contrast amb la realitat, sinó totes. Aquesta és la condició per ser periodista, tenir una visió realista del món, i pocs l’acompleixen.

Quan ens vam conèixer feies els informatius locals de l’emissora de Deu. Jo pensava que en deien l’emissora de Deu perquè feies els informatius tu sol (amb el suport de l’Òscar és cert). Sempre començaves amb una cita, literària, política, científica… Una cita que en poques paraules definia el dia. Una cita que sortia dels teus quaderns, uns totxos de tapa negra desmanegats per l’ús on hi convivien poetes, historiadors, revolucionaris, novel·listes, polítics i, en general, tots aquells que haguessin destil·lat una sentència interessant i estigués recollida en un paper imprès. T’havies passejat pels seus mons i hi havies manllevat tot allò que t’ajudava a construir el teu.

Va resultar que eres incompatible amb l’emissora de Deu, perquè el periodisme és incompatible amb les doctrines tancades… i en especial amb els profetes de les veritats absolutes. Et van fer fora i l’emissora va deixar de ser de Deu per quedar-se en emissora de l’Església i el sectarisme més barroer.

El periodisme anava perdent espais, però encara el defensaves cada dia des de la pàgina de breus i de tant en tant ens feies anar de cul a la resta de corresponsals per atrapar un tema en que t’havies avançat a tothom. Fins que el setge al periodisme es va estrènyer més i ja no hi havia lloc per a tu. Va ser una pèrdua pel periodisme però tu vas quedar alliberat per dedicar-te a escriure, i escriure amb llibertat, descobrint mons sencers en l’interior de cada personatge, amic company o passavolant. Tot això que vam guanyar i tot això que ara hem perdut, per sempre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s