Els moais del Prat de Llobregat

La calor es fa insuportable. Per això tothom s’ha instal·lat aire condicionat. No es pot sortir de casa, ni anar a l’oficina, ni a comprar… cada cop fa més calor arreu. L’única solució és estar sempre tancat en una bombolla amb aire condicionat. De casa al cotxe, del cotxe al pàrquing, a l’oficina, al pàrquing, al cotxe, cap a casa. D’aire condicionat en aire condicionat i tiro perquè m’ha tocat. Però la gent no s’explica com és que fa més calor i necessita cada cop més aires condicionats i més potents.

Molts hem decidit anar de vacances a llocs més freds. Escòcia, Irlanda, Suècia, Dinamarca, Noruega, el nord d’Alemanya, Finlàndia… Els avions hi van plens de gent del sud que somnia amb passar uns dies a la fresca del nord. En realitat allà troben una fresca relativa. De fet també hi fa molta calor si es compara amb temps passats… Però la majoria no hi era en temps passats, així que cada cop hi van més avions i més plens. I no tornen buits, no. Que els del nord després de passar un hivern fred o molt fred, encara somnien amb la calor mediterrània, que ja és més tropical que mediterrània, però ells no ho poden saber. No hi eren abans i la calor ja els està bé per oblidar l’hivern. Quan més calor a l’estiu d’aquí i més fred a l’hivern d’allà, més avions amunt i avall. Fins i tot s’han hagut de projectar ampliacions dels respectius aeroports. Aeroports evidentment refrigerats amb bons aires condicionats.

Segons la llegenda això ja va passar fa segles a l’Illa de Pasqua… Els homes creien que aixecant grans estàtues escaparien a la fúria dels deus… Per fer-ho van haver de tallar fins l’últim arbre de l’illa, provocant un col·lapse ecològic. Se’n va fer una pel·lícula el 1994 i l’argument semblava força absurd. Com poden els homes no adonar-se que són ells i no els deus qui està destruint la illa? No veuen que quan més ofrenes fan pitjor els hi va? Sembla que la pel·lícula no reflecteix la història real de l’illa, només n’aprofita alguns episodis i l’espectacularitat dels Moais per fer-ne un relat visualment atractiu.

Ara el públic ha decidit fer realitat aquell argument: quant més augmenta la temperatura a la terra més aires condicionats s’instal·len i més avions transporten gent amunt i avall. Els aires condicionats i els avions provoquen nous augments de la temperatura amb els conseqüents incendis forestals, tempestes i inundacions… Però la resposta dels homes a l’augment de temperatures segueixen sent més aires condicionats i més avions… Amb una mica de sort d’aquí un temps només quedaran sobre la terra els nadius de l’Illa de Pasqua i els seu moais com a testimoni que a la terra hi va haver vida “intel·ligent”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s