Autors en busca d’editor

Visito la setmana del llibre en català. Com sempre quedo aclaparat per la quantitat de coses que ignoro i, a aquestes alçades de la vida, per la certesa que mai arribaré a saber-ne prou. Sòcrates va arribar a la mateixa conclusió sense passar pel Moll de la Fusta, potser per això no va escriure cap llibre ni va necessitar editor. Coincideixo amb un periodista jove, àvid lector, i li demano si té cap recomanació. Ho evita al·legant una sensació semblant a la meva. Hauré d’esperar al vespre, quan publiqui la seva tria a les xarxes.

Al cap d’una estona trobo que les converses del públic amb els responsables dels estands tenen força interès. Un home de cabells blancs pregunta: “escolti, vostès publicarien una petita novel·la d’un desconegut com jo?”. L’anònim autor en busca d’editor no encerta el tret: “nosaltres no publiquem, som una llibreria”. L’home ha sortit decidit cap el següent estand. No se com acabarà la seva història, anem en direccions oposades.

Al cap d’un parell d’estands, quan penso que ha estat una coincidència curiosa i singular haver presenciat aquesta conversa, em trobo un noi jove que fa una consulta a la parada de l’Associació d’Editors del País Valencià: “vostès només publiquen obres d’autors valencians o també accepten propostes d’altres llocs?”…

Dos autors en cerca d’editor en menys de mitja hora em sembla massa coincidència. Demanaria als organitzadors que quan facin balanç de resultats de la Setmana, a més d’explicar quant han facturat, ens diguin quants autors han trobat editor…

Torno a la primera parada que he visitat on m’han interessat un parell de títols. Estic remenant llibres quan s’acosta un grup i sento una veu que demana: “que tal, com va tot això?”. Veig que l’home rere el taulell es posa seriós i cerca amb compte les paraules: “bé… està bé… fins ara ha passat força gent… “.  Miro de reüll i reconec en l’interlocutor al petit President. No veig que s’interessi per cap llibre concret, tampoc que li ofereixin… És un diàleg sobre l’ambient de la Setmana, no una negociació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s